8. třída

Třídní učitel:   Jana Nejedlá
Zástupce rodičů:  paní Jarošová - 739 291 885
Rozvrh hodin:   rozvrh
Fotogalerie:  zde

Nj 31.3.

Guten Tag, wieder Deutsch! Und was machen wir?

- co písnička, umíš ji?

- pokračujeme v nové lekci - zopakuj si názvy států + se nauč další slovíčka v PS na str.75 = celý 1. sloupec

- v uč. na str. 77 si zkus propiskou doplnit cv.3 -( co tam logicky chybí + čitelně), vyfoť a pošli na mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

- do šk.sešitu si napiš datum (den.....April) + nadpis: G: Časování slovesa mögen v podmiň.zp.( chtěl-a bych....) a opiš si tabulku ze str. 77 v uč.( + si nezapomeň doplnit chybějící překlad), pod tabulku si napiš i větu, která tam je + ještě jednu pod ni: Wir möchten zu Oma gehen.   V obou větách si podtrhni slovesa. Toto je zvláštní sloveso, vidíš, že má stejné tvary v 1. a 3.osobě j.č.(ich, er sie, es möchte, stejně jako ich mag,   er, sie, es mag - je to od stejného slovesa) a ve větě je vždy ještě 2. sloveso ve tvaru infinitivu na konci! 

- zkus si pak ústně tvořit podobné věty ve cv.7/77 podle vzoru a nezapomínej na druhé sloveso na konci věty

- na str. 78 ve cv.5 zkus  utvořit na každém řádku větu opět podle vzoru( z nabídky si vyber, co tam chceš dělat), ale střídej podměty = ich, du, wir, sie....+ dobře časuj sloveso möchten, věty napiš do sešitu pod gramatiku, vyfoť a pošli

- v PS doplň cv.3/69. POZOR! Začni si b), je lehčí, tam chybí jen vyčasované sloveso möchten , pak teprve a) = na 2. místo vyčasované sloveso möchten+ na konci věty chybí ještě druhé sloveso z nabídky.Vybírej to správné. Cvičení vyfoť a pošli ke kontrole.

Und das ist genug. Auf wiedersehen. O.Š.