8. třída

Třídní učitel:   Jana Nejedlá
Zástupce rodičů:  paní Jarošová - 739 291 885
Rozvrh hodin:   rozvrh
Fotogalerie:  zde

Němčina 21.4.

Guten Tag, es ist Dienstag und Deutsch ist wieder da! Was lernen wir heute?

I dnes se naučíme něco nového, ale začneme opakováním. Zopakuj si obě nová slovesa = möchten a fahren, je důležité je perfektně umět. Pokud je umíš, tak začni v PS cv. 4/69 - doplňuj z nabídky, co kam logicky patří. Pak hned pokračuj cv. 5/69 - čti si odpovědi a vymysli správnou otázku tak, aby se dalo odpovědět jen tučně vyznačenými slovy.Pozor! Každá otázka začíná tázacím zájmenem, ale vystačíš si jen se dvěma. Uvědom si, o kom je řeč a nezapomínej časovat slovesa! Obě cvičení vyfoť a pošli na mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Doporučuji zopakovat si v PS na str.75 slovíčka + se nauč nová ve 2. sloupci až po buchen. Slovní zásobu nepodceňuj, ať se máme v září o čem bavit. 

A teď už bude práce jen v učebnici - na str. 79 si přečti a přelož rozhovor ve cv.10, pak pokračuj  na str. 80 nahoře - opět si přečti a přelož. Pokud to šlo, tak odpověz na otázky ve cv.11/80. Jsou k oběma rozhovorům.Odpovědi pak piš dozadu do šk. sešitu, ale jen : 1. - ja ,  2 - ja,  3. - nein ... (prosím kvůli přehlednosti psát pod sebe) - vyfoť a pošli                                                                                                        

Und das ist alles, arbeite fleissig! Auf wiedersehen. O.Š.