1. třída

Třídní učitel:   Mgr. Dagmar Flesarová
Zástupce rodičů:  Alena Svatoňová - 737 566 202
Rozvrh hodin:   rozvrh
Fotogalerie:  zde

Úterý 28.1.

DÚ: Slabikář str. 46/cv. 1,2 - jedná se o nový typ slov, procvičte dle potřeby vícekrát, dodržujte správné dělení slov na slabiky JIRKA, MIRKA

Domácí sešit - 4 řádky

Postupně mohou děti přecházet na psaní perem. Podmínkou je, aby děti správně držely tužku a psaly zlehka. Zralost k přechodu na psaní perem je velmi individuální a přechod je pozvolný. Nejprve mohou zkusit pod dohledem dospělého psát perem domácí úkoly a po získání určité zkušenosti psát perem i ve škole. Není kam spěchat, tužkou můžeme bez problémů psát minimálně do konce dubna. Často také děti nějaký čas tužku a pero střídají, nevadí to.

Volbu psacího náčiní ponechám na rodičích, každému dítěti vyhovuje něco jiného.

Pro lehké psaní je nejideálnější klasické pero, zanechává tenkou stopu a přirozeně vede děti k psaní pod správným úhlem. Kvalitní plnicí pero vydrží dětem velmi dlouho. Zvyknout si na jeho používání však vyžaduje více cviku, k opravám chyb je třeba zmizík a tence píšící propiska. 

Pera s kuličkovým hrotem (například Tornádo nebo gumovací pera) píší pod jakýmkoliv úhlem i tlakem, což nevede děti přirozeně k uvolnění ruky a správné technice psaní.  Výhodou však je, že nehrozí kaňky a rozmazání písma. Pro děti s obtížemi při úchopu psacího náčiní je vhodné pero Stabilo Roller. Uživatelsky nejpohodlnější je "gumovací pero " - např. Roller Pilot, náplně jsou však poměrně drahé a dlouho nevydrží.

Vybírejte prosím vždy pera s tenkou stopou, děti píší pomaleji a silná čára zhoršuje čitelnost písma.